o nama

Ko je Upim

Kao kod kuće

U Upimu se osjećate kao kod kuće, jednostavan je, udoban i ugodan. Upim poznaje vaše želje i potrebe i ovdje ćete pronaći odjeću koju ćete voljeti i vi i oni koje volite. Kvalitetni proizvodi po Upim cijenama. Zašto trošiti previše, ono što uštedite možete koristiti za neke druge važne stvari. Jednostavno, zar ne?

Upim je osnovan 1928. godine u Veroni, brend je praktičan, pristupačan i namijenjen konkretnim potrebama porodice. Upim je dio grupacije koja broji više od 1.200 prodavnica u svijetu, od toga je više od 500 Upim prodavnica koje su bliske ljudima kroz svakodnevni život.

Pažnja prema trendovima i svakodnevnici, osluškivanje konkretnih potreba porodice kao i pojedinaca, čine Upim omiljenim za inspiraciju i redovnu kupovinu. Upim nudi asortiman za muškarce i žene, uz odjel sa dodatnim veličinama, te donji veš i pidžame. Dječiju modu možete pronaći uz brend Blukids koji nudi kolekcije za bebe (0-36 mjeseci), djecu (2-8 godina) i juniore (9-15 godina), koje se mogu istaknuti sa korištenjem prirodnih vlakana.

Za mnoge odjevne predmete i donji veš Upim koristi biopamuk koji je uzgajan bez upotrebe sintetičkih poljoprivrednih kemikalija. Certificiran je od strane Oeko-Texa kako bi se osiguralo da se u odjeći ne koriste hemikalije. Kompanija je dio Inicijative za bolji pamuk – Better Cotton Initiative.

Blukids

Dječiji brend

Blukids je UPIM-ov brend odjeće za djecu koji ima preko 200 prodavnica širom Evrope sa prosječnom površinom od 100-250 kvadratnih metara.

To je pravo mjesto za praktičnu i pristupačnu kupovinu, usmjereno na svakodneve potrebe majki i djece. Bilo da se radi o školskim danima ili posebnim prilikama, Blukids je idealan izbor za vašu djecu. Nudimo odjeću za bebe (0-36 mjeseci), djecu (2-9 godina) i juniore (9-15 godina) koja se ističe po prirodnim vlaknima i izvrsnim omjerom kvalitete i cijena.

Za mnoge komade odjeće i donjeg rublja, Blukids koristi Biopamuk (uzgajan bez upotrebe sintetičkih poljoprivrednih hemikalija) i certificiran je od strane Oeko-Texa kako bi se osiguralo da se u odjevnim komadima ne koriste nikakve hemikalije. Također, kompanija je dio incijative za bolji pamuk.

 

Historija

od 1928 do sada
https://www.upim.com/on/demandware.static/-/Sites-upim-italy-Library/default/dw7bb6063d/chi-siamo/chisiamo1.jpg
1928

PILOT PRODAVNICA OSNOVANA NA PIAZZA LORETO U MILANU. USPJEH OVE PRODAVNICE UTICAO JE NA OTVARANJE PRVOG PRAVOG PRODAJNOG MJESTA U VERONI, ISTE GODINE.

https://www.upim.com/on/demandware.static/-/Sites-upim-italy-Library/default/dwb5ac10dd/chi-siamo/chisiamo2.jpg
1934

SA 35 PRODAVNICA U ITALIJI I DVIJE U INOSTRANSTVU, UPIM JE POSTAO SINONIM ZA “SHOPPING”.

https://www.upim.com/on/demandware.static/-/Sites-upim-italy-Library/default/dw74f961e4/chi-siamo/chisiamo3.jpg
1960
1970

DO 1970. UPIM JE OTVORIO 150 PRODAVNICA SA POZNATIM SLOGANOM:

COME TO UPIM FIRST

UGLED UPIM-a POVEZAO SE SA VRIJEDNOSTIMA UJEDINJENE PORODICE, MLADIH LJUDI I USPJEHA. STVORENI SU BROJNI NOVI ODJELI U PRODAVNICAMA.

https://www.upim.com/on/demandware.static/-/Sites-upim-italy-Library/default/dw6c74d255/chi-siamo/chisiamo4.jpg
1980
1990

UPIM JE TRANSFORMISAN U RJEŠENJE ZA SVAKI PROBLEM I PRILIKU. PRISTUPAČAN BREND KOJI JE ZADOVOLJIO SVAKODNEVNE POTREBE TRADICIONALNE ITALIJANSKE PORODICE.

https://www.upim.com/on/demandware.static/-/Sites-upim-italy-Library/default/dw793788a4/chi-siamo/chisiamo5.jpg
1999
https://www.upim.com/on/demandware.static/-/Sites-upim-italy-Library/default/dw718b372d/chi-siamo/chisiamoL1.png

BLUKIDS JE NASTAO U UPIM PRODAVNICI NA CORSO BUENOS AIRES U MILANU.

https://www.upim.com/on/demandware.static/-/Sites-upim-italy-Library/default/dw9e538fde/chi-siamo/chisiamo6.jpg
2008
https://www.upim.com/on/demandware.static/-/Sites-upim-italy-Library/default/dw37926484/chi-siamo/chisiamoL2.png

UPIM JE PONOVNO POKRENUO CROFF I PONOVNO POČEO VAN ITALIJE.

https://www.upim.com/on/demandware.static/-/Sites-upim-italy-Library/default/dw6531d532/chi-siamo/chisiamo7.jpg
2000

SASTOJI SE OD 500 PRODAVNICA U ITALIJI I INOSTRANSTVU.

UPIM PRODAVNICE SU REFERENTNA TAČKA ZA MODERNU PORODICU KOJA TRAŽI ODLIČAN ODNOS KVALITETA/CIJENE.

PRVA UPIM PRODAVNICA U BOSNI I HERCEGOVINI OTVORENA JE 28.02.2022.